Hódi Károly válogatott fogathajtó.


Tevékenységem többek között:Hódi Károly

Sportlovak kiképzése,
Lipicai lovak tenyésztése,
Fedeztetés,
Elit minőségü Lipicai lovan értékesítése.

Munkásságomról sok képeket és videókat talál a weboldalunkon.

 

 

Baranyai Antal Baraa-press sport főszerkesztő írása


Hódi Károly az aktív versenyzéstől vissza vonult Az elmúlt évi XVIII. Kettesfogathajtó világbajnokságra történő elutazás előtt már ezt a beszélgetésünket egy hosszú eszmecsere előzte meg, amit még ma is őrzők a hangrögzítőn. A mostani tollvégre kerülés apropóját a háromszoros Vb ezüst és egyszeres világbajnoki bronzérmes hajtónak az adta, hogy a világbajnokságról hazaérkezést követően bejelentette, hogy közel háromévtizedes sportlói pályafutásának itt és most vége.


Névjegy(keretes)
Hódi Károly (1954)
Szeged Fesztívál Lovas Sport Egyesület
1990 ben ült át a bakra, előtte moto-cross sportágban volt aktív és sikeres versenyző.
Versenyző és lipicai lótenyésztő.
Világbajnokságokon nyolc, míg Európa-bajnokságon egyszer állt rajthoz.
– (1-es VB-n) - 1998, 2002, 2014
- (2-es VB-n) – 2005, 2007, 2015, 2019
- (4-es VB-n) – 2004
- (4-es EB-n) – 2013
Háromszoros VB ezüstérmes és egyszeres bronzérmes.
Nyert magyar bajnokságot – 2002 (1.es), hajtó derbyt 2005, 2010 (2-es)

- Mi okozta e döntést?

- Ez nagyon hosszú, de talán a végét … én valójában tényleg terveztem hogy előbb utóbb befejezem, eredetileg úgy volt, hogy a Drebkaui világbajnokság után a kettesfogathajtást. A 2021-es budapesti Európa-bajnokságra még vállaltam volna a felkészülést és indulást és az EB-t követően befejezem sportolói pályafutásom. Nem sorolom a mostani döntés miértjét, de a lényeg - én a kettesfogathajtó szakágban egy sikeres magyar csapat tagjaként, majd 2021-ben egy magyar rendezésű EB-n hazai közönség előtt szerettem volna befejezni. Már a felkészülés során kezdtem „besokalni”. Azt is tudomásul vettem, hogy engem ezért vagy azért sem a vezetés, sem a mindenkori kapitány, a bírók „beskatulyáztak” szerintem a négy VB érem azért ennek ellenére itt van a vitrinemben. Biztos, hogy bennem is voltak és vannak hibák, de ezzel együtt, most már, hogy túl vagyunk ezeken a történéseken jól érzem magam saját börömben.

- 2021-ig az EB-ig nem akart vagy nem tudott kitartani?

- Kinek és minek? Nincs és nem láttam, ma sem látom értelmét. Az aktív versenyzést fejeztem be, ami nem azt jelenti, hogy kisebb egy napos versenyekre nem megyek el fogattal, de csak kedvtelésből, szórakozásból oda ahova hívnak és én is szívesen megyek. Szurkolóként, pontosabban nézőként, érdeklődőként el el megyek egy egy hazai rendezésű nemzetközi versenyre, de csak azért, hogy találkozzak régi ismerősökkel egy jót beszélgessünk … ennyi.

- Lovak?

- Megvan a lipicai tenyészetem, a sportlovaim, ezt természetesen nem adom el és nem adom fel, hisz ezeknek a lovaknak sokat köszönhetek. Mindennapokban életem és életünk részévé váltak nálam, nálunk itt Szatymazon, ahol a téli időszakban is kint vannak a természetben.

 

     email:
     hodiek@freemail.hu